Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (2024)

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (1)

Guide

Pizza!

Vilken restaurang har den bästa pizzan i Stockholm? Är du ute efter äkta napolitansk pizza, finpizza med surdeg, eller en riktigt tunn och krispig pizza – inga problem. Vi har samlat Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza.

Stockholms bästa pizza just nu:

Här har vi samlat Stockholms bästa pizzerior.

Babette

Roslagsgatan 6, Stockholm

På Babette serveras tunna och krispiga pizzor i olika nytänkande varianter. Matcha med ett glas vin och beställ någon av de andra mellanrätterna på menyn.

Boka bord

Läs mer
Savoj

Roslagsgatan 43, Stockholm

Efter att ha djupdykt och experimenterat i den Napolitanska pizzans värld öppnades Savoj på Roslagsgatan i Vasastan. Här kan man styra upp en mysig middag med familj och kompisar, men också komma förbi på en öl. Savoj finns även på Magnus Ladulåsgatan 4 på Södermalm.

Läs mer
Magari

Sankt Eriksgatan 110, Stockholm

Magari serverar napolitanska pizzor i Vasastan, lagad med italienska ingredienser och 24 timmars jäsningstid på degen. Här finns både vegetariska och veganska alternativ.

Boka bord

Läs mer
Il Tempo

Högbergsgatan 40, Stockholm

På Il Tempo är den brinnande vedugnen alltid igång. Beställ en pizza eller något frånà la carte-meny som är inspirerad av det italienska köket i New York.

Boka bord

Läs mer
Morfar Ginko

Swedenborgsgatan 13, Stockholm

Söderfavoriten Morfar Ginko har sedan en tid tillbaka börjat servera finpizzor från sin bardel. På de tunna pizzabottnarna av den finaste degen finns italienska, spanska och svenska råvaror, och pizzorna grädddas sedan på 450 grader.

Boka bord

Läs mer
Primo Ciao Ciao

Odengatan 79, Stockholm

Primo Ciao Ciao har länge gjort sig kända för sina tunna pizzor av äkta italienskt snitt. Här avnjuter du en riktigt god pizza i en härlig italiensk atmosfär. Primo Ciao Ciao finns på flera ställen i Stockholm.

Boka bord

Läs mer
V Italiano Moderno

Mäster Samuelsgatan 18, Stockholm

Mäster Samuelsgatan 18. V Italiano Moderno är en kvarterskrog där du hittar antipasti, pasta och såklart - pizza! Här serveras surdegspizza med dipsås, både klassiker med en twist och gourmet specialare.

Boka bord

Läs mer

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (9)

Stella Pizza

Stella Pizza har stjärnkrögarna från Etoile som upphovsmakare. Här hedras det svenska pizzaarvet i en lyxigare kostym. Stella Pizza finns på nio platser runt om i Stockholm, både i innerstan och närförort. Endast drop in!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (10)

Omnipollos hatt

Hökens gata 1A. Söker du öl och pizza och har klivit innanför dörren hos Omnipollos hatt har du kommit helt rätt! Här finns surdegspizzor som blir extra goda i kombination med IPA, stouts och “fruit taps”.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (11)

Meno Male

På Meno Male vill de skapa en pizza som napolitanarna själva skulle gjort det: med den bästa ugnen, de främsta pizzabagarna och råvaror direkt från Vesuvius.Här bokar du inte bord – sväng förbi eller beställ hem! Meno Male finns på Kungsholmen, Östermalm, Södermalm och i Vasastan.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (12)

Dell' Atore

Pizza Romana! Familjeägda kvarterskrogen Dell’ Atore serverar tunna och krispiga pizzor med, så kallad, “scrocchiarella”. Lokalen är typisk italiensk inredd med filmaffischer och fotbollströjor på väggarna.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (13)

Bistro Bananas

Skånegatan 47. Bistro Bananas blev snabbt en riktig söderfavorit med finpizzor och en härlig bar. På sommaren finns det möjlighet att avnjuta sin pizza på den stora uteserveringen. Endast drop in!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (14)

Bistro Leoparden

Tegnérgatan 16. Gänget bakom Bistro Bananas, Babylon och Indigo på Södermalm står också bakom denna krog i City. Får du ett plötsligt sug efter napolitansk pizza är Bistro Leoparden perfekt att spontanbesöka. Här går det nämligen inte att boka bord. Passa på att testa färsköl på tank eller någon av deras andra rätter.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (15)

800 grader

Sigtunagatan 17. När 800 grader dök upp i Vasastan sattes en ny standard för hur god en kvarterspizza kan vara. De har även öppnat ett hål i väggen på Kocksgatan 3 på Södermalm där de serverar färdigslicade pizzor á la New York.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (16)

Bitza

Hornstulls strand 13. På Bitza i Hornstull hittar du arabiska pizzor med smaker från Palestina och Libanon. Beställ in pizza och smårätter som hummus, ugnsbakad aubergine, paprikaröra – och njut!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (17)

Deglabbet

Deglabbet serverar pizzor i Vasastan, på Kungsholmen och på Södermalm. Som namnet antyder laboreras det en del med pizzadegen för att hitta den perfekta touchen. Dela på några pizzor (vegetariska/veganska finns) och avslu*ta med en ljuvlig dessertpizza. Endast drop in!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (18)

Pizza Fritta

Åsögatan 161. Pizza Fritta serverar friterad pizza från Neapel, på Södermalm. Den saftiga och krispiga rätten uppfanns i Italien runt år 1910 och filosofin var att ”vad du än steker blir det gott”. Förutom den friterade pizzan finns det även klassiska pizzor och variationer av den napolitanska pizzan på menyn.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (19)

Pazzi

Pazzi finns både i Vasastan och på Södermalm. Här serveras napolitanska pizzor med kärlek och respekt för råvaran. Här kan du få din pizza både glutenfri och vegansk. Ingen bordsbokning, endast drop in!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (20)

Giro

Sveavägen 46. Giro serverar napolitansk pizza, med noggrant utvalda råvaror från Italien. Här finns också glutenfria pizzor och ett dryckessortiment anpassat för att ta fram smakerna i maten.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (21)

Goose Alley Pizzakiosk

Gåsgränd 4. I Gamla stan ligger detta hål i väggen som serverar NYC-style pizzaslices, family size pizza och fryspizza. Här finns det få sittplatser, några fler på sommaren på uteserveringen. Endast drop in!

Pizza utanför tullarna:

De bästa pizzorna utanför Stockholms tullar.

450 Gradi

Brostugevägen 1, Stockholm

450 Gradi ligger på Lidingö och serverar vedugnseldade pizzor, både med och utan tomatsås. På menyn finns även glutenfria pizzor, andra italienska rätter och deras egna Gelato.

Boka bord

Läs mer

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (23)

Ateljéns pizza

Nynäsvägen 320. Matateljén öppnade för några år sedan Ateljéns pizza i Gamla Enskede. Här serveras kort och gott pizza, bärs & vin! Endast drop in!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (24)

Karshamra mat och trädgård

Karshamra 2. Karshamra Mat och Trädgård, cirka 40 minuter söder om Stockholm, är en köksträdgård med utpräglat gastronomiskt fokus vars mål är att verka för en hållbar relation mellan odling och mat, samt ökad kunskap och praktiserande av ekosystemet mellan mat och trädgård. Här serveras pizza med egna grödor, och får du feeling kan du boka in dig på både en pizzakurs och en odlingskurs!

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (25)

Stålhammar Pop-Up Pizza

Stålhammar pop-up pizza ligger i en trädgård i Älvjsö, vilket är precis så unikt som det låter. Här är pizzaugnarna hemgjorda och vedugnspizzan av högsta kvalité. Håll koll på deras Instagram när de har öppet och boka din deg i förväg.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (26)

Vår Pizza

Kvarterskrogen Vår Pizza finns i City Food Hall på Klarabergsgatan, Västertorp, Aspudden, Älvsjö och Barkarby. Här serveras pizza med influenser från Napoli och NYC. Ibland är det även musikquiz eller stand up på lokalen i Aspudden.

Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (27)

Redaktionen

Publicerad 4 sep 2023

(ändrad 18 dec 2023)

Fler guider

Restaurangtips på NybrogatanKrogtips på Stockholms kanske lyxigaste restauranggata.Restauranger som har öppet på midsommarKvar i stan under midsommarhelgen? Trots röda dagar är det flera krogar som håller öppet.Restaurangtips på Gotland –från norr till söderMissa inte Gotlands alla härliga restauranger.Guide till restauranger på ÖsterlenÖsterlens härligaste restauranger – från pizzaställen till finkrogar.Guide till restauranger på ÖlandUpplev Sveriges minsta landskap med långa vita stränder och underbart god mat.Semester i Sverige 2024 – krogtips från norr till söderLantliga pärlor, sommarklassiker och boutiquehotell.Uteserveringar på SödermalmHär hittar du Söders bästa uteserveringar.Lunch i StockholmHär hittar du några av Stockholms trevligaste luncher.Mysiga uteserveringar när vädret inte är på toppVälkomna våren på uteservering (och håll dig varm!)
Stockholms allra bästa pizzerior och restauranger med fokus på pizza (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6009

Rating: 4.4 / 5 (65 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.